De roots van onze digitale stempelkaart spaarprogramma

Wij vertellen je graag hoe het is ontstaan!

Waar komt het idee vandaan?

De kapperzaak van onze founder maakt gebruik van de ouderwetse papieren stempelkaart. Toen de founder deze kaart een paar keer vergat mee te nemen en de bonnetjes met de losse stempels regelmatig zoek raakte, ging de founder nadenken over makkelijkere alternatieven. Een van de ideeen die er het meest uit sprong, is een globale app waar hij al zijn eigen stempelkaarten draadloos kan bewaren. De founder is direct met het idee aan de slag gegaan en zo is Spari ontstaan!

Zeg nou zelf, wordt jij ook niet gek van een overvolle portemonnee met papieren spaarkaarten, spaarzegels, bonus kaarten en andere spaardingen die je praktisch overal (soms zelf overbodig) mee naartoe neemt?

Hoe is de naam ontstaan?

Tijdens de uitwerking van het idee, ontstond er passie voor- en werd het onze missie om de mens zo eenvoudig mogelijk met elkaar te verbinden en verbonden te houden. Wij zijn tijdens onze zoektocht bij toeval op de kunsttaal Esperanto gekomen, welke in 1887 speciaal als politiek neutrale kunsttaal is ontworpen om mensen uit verschillende culturen met elkaar te kunnen laten communiceren. Ons product is er om sparen voor ondernemers en consumenten eenvoudig te maken, zo zijn wij bij Spari uitgekomen, wat sparen in het Nederlands betekend!

Overigens een leuk weetje over de kunsttaal Esperanto; Deze taal wordt momenteel in meer dan 120 landen gesproken en is ondertussen ook al een vrij populaire multiculturele taal binnen Europa!

(Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Esperanto voor meer over Esperanto)

Hoe zit het met de logo?

Ieder uniek en apart product heeft zijn eigen identiteit, zo is onze identiteit met een kenmerk in de logo terug te vinden. Aangezien wij de ouderwetse stempelkaart werkwijze op een vernieuwende, verfrissende en uitbreidende wijze in de markt zetten mocht ook onze kenmerk niet in onze logo uitblijven.

Denk jij ons kenmerk al in onze logo te zien? Als je wil spieken lees dan snel verder, want: what has been seen cannot be unseen! Nou vooruit, ik zal het geheim van onze logo verklappen, de S in onze logo is gebaseerd op de ouderwetse heuze Stempel! ;-)

Kreita kun amo!

- Created with love!