Benut de kerstdagen

Geschreven in Tips & Tricks
De kerstdagen komen er weer aan en daarmee kan jij als bedrijf een grote slag slaan. Hoe je dat doet? Benut de kerstdagen op de juiste wijze!

Tijdens kerst is het voor consumenten een dure maand, zo moeten er cadeautjes gekocht worden, de kerstboom wordt weer opgetuigd, voldoende eten wordt in huis gehaald om alle visite te kunnen voorzien en er worden voorbereidingen getroffen om tijdens kerst geheel in de kerstsfeer te komen. Door hier op in te spelen zorg je ervoor dat jij als ondernemer de kerstdagen optimaal benut!

Kerst gerelateerde producten

Als ondernemer is het verstandig om op de kerst in te spelen, je kan jouw kerst assortiment gaan verkopen of je kan bepaalde producten of je dienst in een kerstsfeer gaan aanbieden. In de detailhandel kan je eenvoudig kerst spullen verkopen. Zo kan je als restaurant bijvoorbeeld een "kerst special" op de menukaart zetten, een kapper kan op haar beurt bijvoorbeeld weer een "Kerstman kapsel" aanbieden. Door creatief te zijn of humor toe te voegen aan de magische kerstperiode zullen klanten jou ook na de kerst niet snel vergeten!

Bedrijf in een kerstsfeer

Als we kijken naar de steden, zoals Amsterdam, worden deze vaak al vroeg voorzien van kerstverlichting. Jouw bedrijf in de kerstsfeer krijgen is niet zo moeilijk, zo kan je op je website een lichte kerstsfeer zetten of je medewerkers een kerstmuts geven. Dit is niet alleen leuk voor je medewerkers, maar ook voor de consumenten! Met een kerstsfeer toon je aan dat je bedrijf met de tijd mee loopt en het zorgt ervoor dat de consumenten een warm gevoel zullen overhouden van hun bezoek.

Last minute actie

Zodra kerst nog maar 1 dag verwijderd is, is het slim om in te spelen op de klanten die nog geen inkopen hebben gedaan of bijvoorbeeld nog niet hun haar hebben laten knippen voor die mooie kerst familiefoto. Hier moet je jouw campagnes op laten inspelen, zodat je ervoor zorgt dat de mensen alsnog last minute bij jou hun kerst wensen in orde kunnen maken. Daarnaast kan een korting actie er ook voor zorgen dat mensen die al klaar voor de kerst zijn, toch nog even bij jou langskomen om die ene kerstengel te kopen die ze de vorige keer lieten liggen omdat het niet in het budget paste.


Door op de juiste manier in te spelen op de kerst, zorg jij ervoor dat je klanten aantrekt en dat je jouw vaste klanten laat zien dat je met de tijd mee gaat. Loop die kans niet mis en benut de kerstdagen op de juiste tijd.

Kreita kun amo!
- Created with love!
Georgio Sterk
Founder

Hey, jij!

We hebben een digitale loyaliteit app gemaakt waarmee bedrijven hun klanten punten en stempels kunnen laten sparen. Het is volledig gratis! Misschien iets voor jouw bedrijf of een kennis?