Digitale administratie

Geschreven in Tips & Tricks
Het voeren en bijhouden van jouw uitgebreide administratie moet en kan je tegenwoordig als ondernemer gewoon digitaal doen! Bespaar jezelf een hoop gezeur en zorg ervoor dat jouw gehele administratie digitaal is.

Met een administratie houd je alle cijfers, statistieken en gegevens van jouw bedrijf op een -mag ik wel hopen- overzichtelijke wijze bij. Aan de hand van die informatie kan je immers jouw bedrijf bijsturen als het nodig is. Vroeger was dit veelal tijdrovend papierwerk, maar in de huidige tijd kun je het in korte tijd met zo min mogelijk middelen eenvoudig en overzichtelijk digitaal in de 'cloud' bijhouden.

Factureren, crediteren en betalen

Je kunt de administratie tegenwoordig eenvoudig via online software regelen, het factureren en herinneren is digitaal binnen een korte tijd geregeld, betalingen kunnen digitaal gekoppeld worden aan de factuur en eventueel herhalende facturen kunnen automatisch, zonder dat je ernaar hoeft om te kijken, worden verstuurd. Zo kun je er ook eenvoudig voor zorgen dat de software alles overzichtelijk maakt voor jouw boekhouder.

Promotionele administratie

Het voeren van campagnes, gebruik maken van promotiecodes en diverse andere acties starten moet je ook in je administratie bijhouden. Je wilt namelijk wel weten of een bepaalde campagne of promotiecode het gewenste resultaat heeft behaald. Met deze gegevens kan je tijdens een lopende actie of bij een nieuwe actie beter inspelen op het resultaat dat je wilt bereiken. Deze gegevens zijn de parels van jouw promoties, zorg dus goed voor deze gegevens en maak hiervoor wederom gebruik van een digitale administratie.

Klantenrelatie beheer

Ook het beheren van al jouw klantenrelaties kan je als administratieve handelingen zien. Je bewaart namelijk de gegevens van jouw klanten en je houdt bij wat en hoeveel ze over het algemeen bij je kopen. Op basis daarvan kan je jouw inkopen afstemmen, de doelgroepen voor een marketingcampagne bepalen en uiteraard een relatie met jouw vaste klanten opbouwen. Het verzamelen van al deze gegevens, om hier vervolgens duidelijke statistieken van te maken, is zonder een goed digitaal systeem een lastige opgave. Zoek hiervoor naar het juiste systeem dat bij jouw bedrijf past. Bij ons systeem hoef je bijvoorbeeld de consument enkel te scannen, waarna de overige belangrijke gegevens en statistieken automatisch aan jouw beheer worden toegevoegd.


Dit zijn de 'musthaves' voor een administratie die binnen elke branche in principe wel van toepassing zijn, maar uiteraard kan je nog veel meer informatie -wat voor jou relevant is- in je administratie bijhouden!

Kreita kun amo!
- Created with love!
Georgio Sterk
Founder

Hey, jij!

We hebben een digitale loyaliteit app gemaakt waarmee bedrijven hun klanten punten en stempels kunnen laten sparen. Het is volledig gratis! Misschien iets voor jouw bedrijf of een kennis?