Less is the new more

Geschreven in Tips & Tricks
Elk bedrijf en ieder persoon kan door minder te doen meer resultaat bereiken. De kern zit hem in het maken van de juiste keuzes, doe wat je moet doen en sla over wat minder belangrijk is.

Tijd is cruciaal; want de tijd die je hebt kun je namelijk maar een keer uitgeven. Het klinkt cliche, maar hierdoor is het wel belangrijk dat je goed nadenkt over de keuzes die je gemaakt hebt, aan het maken bent of nog gaat maken. De volgende punten kunnen jouw bedrijf met behulp van het minder is meer principe op weg te helpen naar meer efficientie, groeiende omzet en betere focus.

Specialisatie

Stel; jouw iPhone moet gerepareerd worden en er zitten twee smartphone monteurs in de buurt, een is gespecialiseerd in Apple producten en de andere is een all-rounder. In dit geval gaat jouw voorkeur waarschijnlijk uit naar de Apple specialist, wat vrij logisch is, want hun zijn de specialist op dat gebied. Wanneer er binnen jouw markt vraag is naar specialisatie is het dus een idee om deze stap te overwegen.

Voorkom afleiding

Zowel voor jezelf als voor jouw klanten is het belangrijk dat alle vormen van afleiding zo veel mogelijk voorkomen worden. Er zijn een hoop factoren die zorgen voor afleiding, zo kun je bijvoorbeeld jouw smartphone uit het zicht wegleggen zodra je deze niet nodig hebt, zodat je tijdens het werk niet afgeleid word door die leuke katten plaatjes op facebook. Ook moet je alle vormen van afleiding bij jouw klanten zien te voorkomen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat jouw producten toegankelijk en direct te bereiken zijn, zodat de klant niet afgeleid kan raken.

Automatiseren

Voor iedere ondernemer is het mogelijk om op zijn minst een process te automatiseren. Met het automatiseren van vaste processen zorg je ervoor dat je met minder werk dezelfde resultaten kunt bereiken. Zo heb je bijvoorbeeld de wel bekende digitale administratie, het bijhouden van een klantenbestand, een geautomatiseerde kassasysteem enzovoort. Zo zijn er vast nog meer processen die je kunt automatiseren.

Kreita kun amo!
- Created with love!
Georgio Sterk
Founder

Hey, jij!

We hebben een digitale loyaliteit app gemaakt waarmee bedrijven hun klanten punten en stempels kunnen laten sparen. Het is volledig gratis! Misschien iets voor jouw bedrijf of een kennis?